Antti Puumalainen (FI) – Saimaa Theme

Introduktion till evenemang

440 – ungefär så många saimenvikare finns det i världen. I hela världen. Saimenvikaren är en av de mest sällsynta sälarna i världen. 

Konstverkets visuella uttryck består av ljuspixlar, av vilka var och en representerar en av de individuella saimenvikare som fortfarande finns på jorden. 

Genom vågorna glimtar musikaliska och harmoniska skisser som vattnets ljud sedan sväljer. De beskriver hur detta sällsynta däggdjur lever under Saimens vågor och på dess is. Det kan vara svårt att upptäcka saimenvikaren i naturen. De melodiska strukturer som hörs genom sjöns ambiens i konstverket tittar fram från ljudbilden som en sälunges nos från en vak i Saimen på vårvintern.

Antti Puumalainen
Frilans-ljuddesignern Antti Puumalainen från Tammerfors är ett mångsidigt och ambitiöst proffs inom scenkonst. Puumalainen har skaffat sitt omfattande kunnande som ljuddesigner, teaterskapare och konstnär genom både utbildning och praktiskt arbete.

Teknisk produktion: Sun Effects

Obs:

Lux Korkeasaaris öppettider är 30.12.2023–7.1.2024 kl. 10–19.
För Lux Korkeasaari tas en separat inträdesavgift, och för varje biljett och varje besök med årskort doneras en euro till arbetet för att skydda snöleoparden.

I samarbete med:

Högholmen

Kategorier

Lux Högholmen

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 30.12.2023–7.1.2024 klo 10–19

  • Adress:

    Högholmen

Du kanske är intresserad