Riku Sourama & Pekka Tavi (FI) – Hirmuliskodisko

Introduktion till evenemang

Zoetropens roterande rörelse gör att de blixtrande bilderna eller serierna av stycken på skivan blir en illusion av en rörlig bild. På skivan bildar styckena en rörelse, som åstadkoms i konstverket med hjälp av videokanoner.

Hirmuliskodisko, Skräcködlediscot, är ett skojigt danskonstverk med skräcködlor. Konstverket leker med olika djurs mänskliga dansrörelser. Skräcködlorna försvann flera miljoner år sedan, men dansen är evig!

Pekka Tavi och Riku Sourama

Pekka Tavi är en 3D- och videodesigner från Helsingfors. Tavi är intresserad av allt som rör sig – oavsett om det handlar om figuranimering, motion design eller video. Riku Sourama är en ljusdesigner och styrsystemplanerare från Helsingfors. Sourama är specialiserad på det tekniska utförandet av permanenta installationer. Han har deltagit i genomförandet av tiotals ljuskonstverk och komplexa visuella offentliga ljusinstallationer. Han ställer sig sällan i strålkastarljuset själv, men hans egna konstverk handlar ofta om mekanisk kinetisk belysning.

Teknisk produktion: Sun Effects

Obs:

Lux Korkeasaaris öppettider är 30.12.2023–7.1.2024 kl. 10–19.
För Lux Korkeasaari tas en separat inträdesavgift, och för varje biljett och varje besök med årskort doneras en euro till arbetet för att skydda snöleoparden.

I samarbete med:

Högholmen

Kategorier

Lux Högholmen

Karta

Information om evenemang

  • Tid:

    • 30.12.2023–7.1.2024 klo 10–19

  • Adress:

    Högholmen

Du kanske är intresserad